منشأ نمای پارچه ای ساختمان را می توان به دوره های مدرنیته و قبل از آن اختصاص داد که بیش از سایر دوره ها مورد استفاده معماران و طراحان ساختمان قرار گرفت. این گون از نماها به دلیل ظاهری زیبا و وزن سبک در در شهرهای بزرگ و در حال پیشرفت، توسعه یافته و رونق گرفتند. با این وجود، نمای پارچه ای در طی سال های متمادی تکامل یافت تا به سمبل فرومایگی در عصر حاضر تبدیل شود.
البته باید گفت توجه به اینگونه از نماها در قرن نوزدهم و بیستم تغییر کرد زیرا معماران از پیشرفت های فناوری در مهندسی سازه و نظریه پردازی معماری بر روی زیبایی شناسی کاربردی نوظهور الهام گرفتند. و توانستند نماهای پارچه ای کاربردی تر و با عملکرد بالا ایجاد کنند.
اصطلاح نمای پارچه ای ساختمان به مصالح مدرن ساختاری، اطلاق می شود که قسمت داخلی یک ساختمان را محصور می کند و قسمت داخلی را از قسمت خارجی جدا می کند. این نوع نما در عصر حاضر اهمیت بسیاری پیدا کرده است و کاربرد بسیاری نیز دارد به عنوان مثال:
افراد داخل ساختمان را در برابر آب و هوا مانند باد، باران، تابش خورشیدی، برف و غیره محافظت می کند
محیط داخلی را از نظر دما، رطوبت، رطوبت و غیره تنظیم می کند
حریم خصوصی برای اهالی ساختمان حفظ می کند
امنیت را برای اهالی ساختمان فراهم کنید.
از ایجاد آتش سوزی یا دود جلوگیری کنید
وزن بسیار سبک و قیمت خیلی ارزان دارد
زیبایی نما را دو چندان می کند
نمای پارچه ای ساختمان در مقایسه با سایر نماها از مواد بسیار کمی برای ساخت استفاده می کنند و معمولاً شفاف هستند، آنها نسبت به حرارت زیاد حساس هستند و طول عمر کوتاه تری نسبت به برخی از نماهای سنگین دارند. به طور معمول، نمای ساخته شده توسط پارچه، متشکل از یک پارچه پایه بافته است که از دو طرف پوشیده شده است، و توسط نیروهای کششی اعمال شده توسط یک چارچوب ساختاری یا یک سیستم کابل کشی، در موقعیت نگه داشته می شود.
بر خلاف نماهای معمولی، نمای پارچه ای ساختمان می توانند مناطق بسیار بزرگ و بدون ستون پشتیبان را بپوشانند. این امر باعث می شود آنها به خصوص برای ساختمان هایی مانند مراکز ورزشی، سالن های اجتماعات، مراکز خرید، پایانه های حمل و نقل و غیر مناسب باشند.
روش اجرای نمای پارچه ای ساختمان؟
برخلاف نماهای سنتی و سنگین که ممکن است روزها و ماها طول بکشد تا نصب آنها تمام شود، اجرای نمای پارچه ای ساختمان نسبتاً سریع بوده و در کمترین زمان ممکن نما نصب می شود. آنها قابلیت جابجایی و نیز جایگزینی دارند، به همین دلیل برای مصارف موقت مناسب هستند، به عنوان مثال، چادرهای سیرک.
روش های مختلفی برای نصب و اجرای نمای پارچه ای وجود دارد، اما در ابتدا باید زیرسازی مورد نیاز برای نصب این نوع نما را انجام دهید و به اصطلاح شاسی کشی فلزی انجام دهید. اهمیتی ندارد که سازه اصلی شما فلزی و یا بتنی و یا قدیمی و یا جدید باشد، شما می توانید به واسطه جوش و یا پیچ و مهره پلیت های اولیه برای نگهداری کابل های کششی را روی سازه اصلی نصب کنید.
سپس به واسطه لوازم جانبی و اتصالاتی از قبیل، طناب های سیمی یا کابل های مخصوص، میله های تنشی، قلاب، چرخ دستی، غلاف پارچه ی کابل، فک گوشه، پلیت گوشه، اتصالات انتهایی کابل و اتصالات حلقه ای می توانید اقدام به نصب نمای پارچه ای ساختمان در کمترین زمان بکنید. توجه داشته باشید که نصب این نوع نما نیاز به نیروی کار متخصص و آموزش دیده دارد و افراد مبتدی این کار را بهتر است انجام ندهند.
عوامل تاثیر گذار بر هزینه نمای پارچه ای ساختمان؟
قیمت نمای پارچه ای ساختمان به عوامل متعددی بستگی دارد به عنوان مثال نوع پارچه مصرفی در سازه خود یک عامل تاثیر گذار در قیمت تلقی می شود، برای استفاده در نمای پارچه ای چندین نوع پارچه از قبیل، پلی وینیل کلرید یا همان غشای پی وی سی، PTFE با روکش فیبر شیشه، پارچه با جنس HDPE، پارچه با جنس ETFE، وجود دارد که بستگی به کیفیت و عملکرد قیمت هر کدام متفاوت است.
به جز پارچه نوع کابل و نوع اتصالات نیز تاثیر زیادی بر قیمت نمای پارچه ای دارد. برای استعلام قیمت این نوع نما می توانید به مراکزی مانند، دفاتر فنی مهندسی، کارگاه و یا کارخانجات تولیدی، و یا وب سایت های اینترنتی مراجعه نمایید.