مصالح به کار رفته در سازه کششی

مصالح به کار رفته در سازه کششی

مصالح به کار رفته در سازه کششی

سازه کششی، در واقع نوعی غشا است که قادر است نیرو های وارده را به وسیله کششی که دارد تحمل کند. یکی از ویژگی های این سازه های کششی این است که با حداقل مساحت ممکن، می‌توانند کارایی زیادی داشته باشند در حالیکه از انواع دیگر سازه هایی که امروزه در اطراف خود مشاهده می کنیم به مصالح بسیار کم تری نیاز دارند.

این سازه ها به نحوی طراحی شده اند که بسیار سبک هستند و در واقع این ویژگی به علت استفاده نشدن از تیر ها و ستون ها می باشد. غشا‌ های این سازه های کششی از جنس چادر های پارچه ای هستند که به کمک قطعاتی مانند قطعات فشاری، مهار بندی های طنابی و قوس ها پایدار می شوند.

همچنین کابل ها نیز اعضایی هستند که باعث می شوند که تنش های کششی به صورت یکنواخت در سراسر سطح این سازه ها توزیع و پخش شوند. در ادامه قصد داریم درخصوص مصالح به کار رفته در سازه کششی صحبت کنیم.

آشنایی با مصالح سازه کششی

برای اینکه شما به عنوان کارفرما با سازه کششی که می خواهید بسازید آشنایی داشته باشید، باید مصالح به کار رفته در سازه کششی را تا حدودی بشناسید تا بتوانید در نهایت انتخاب درستی داشته باشید و سازه کششی نهایی شما دلخواه شما ساخته شود.

مصالحی که در سازه چادری به کار می رود ، به طور کلی به سه بخش اصلی تقسیم بندی می شود:

  • ستون ها
  • سیم ها و یا کابل ها
  • سقف و یا گنبد

در ادامه به بررسی مختصر هر یک از این سه بخش اصلی می پردازیم.

 

 

  • ستون ها: ستون ها در حقیقت همان تیر ها هستند که دارای انواع مختلفی هستند. اینکه کدام یک از این دسته از ستون ها را انتخاب کنید در اولین قدم، بستگی به نوع سازه کششی شما دارد. اینکه سازه شما از چه نوعی و همچنین اندازه و ابعاد سازه پارچه ای شما نیز چقدر باشد از عوامل تأثیر گذار در انتهای ستون هاست. این ستون ها معمولا در جنس های مختلفی از جمله فولاد، چوب و آلومینیوم ساخته و در ساخت سازه کششی مورد استفاده قرار می گیرند. اینکه شما قصد دارید در چه منطقه ی آب و هوایی این سازه کششی را بنا کنید، می‌توانید روی انتخاب جنس ستون های شما موثر باشد. 
  • سیم ها و یا کابل ها: این سیم ها و کابل ها اجزایی هستند که باعث اتصال قسمت های مختلف سازه کششی به هم می شوند، بنابراین انتخاب درست آن ها در کل سازه کششی تاثیر گذار می باشد. جنس این سیم ها و یا کابل ها عمدتا از جنس فولاد، مس و نخ هستند که هر کدام بسته به اندازه و نوع و کاربرد سازه های کششی در بخشی از سازه مورد استفاده قرار می گیرند. 
  • سقف یا گنبد: همانطور که می دانید، سقف یا گنبد، بخشی است که بیشتر سطح سازه را می پوشاند و به نوعی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. همانند مصالح به کار رفته سازه کششی عنوان شده تا اینجا، انتخاب آن وابسته به نوع، اندازه و کاربرد سازه کششی ماست.جنس های مختلفی از پلاستیک و پارچه در بازار وجود دارد که برای انواع مختلف سازه های کششی، قابل استفاده است. از انواع مختلف جنس متریالی که می توان به عنوان سقف و یا گنبد سازه کششی مورد استفاده قرار داد می توان به پارچه نخی و یا پارچه های پی وی سی و ... اشاره کرد. در ادامه قصد داریم چند نوع از این متریال را مورد بررسی قرار دهیم.

پارچه های پی وی سی دسته ای از متریال هستند که با دارا بودن یک روکش پلی استر، باعث ایجاد استحکام در برابر فشار شده و این قابلیت را به سازه کششی می دهند که در برابر خمش، دچار شکستگی نشوند. همچنین این دسته از پارچه برزنت ها، به علت روکش پلی استر اضافه ای که در سطح خارجی خود دارند، از چسبیدن گرد و غبار و آلودگی به سطح پارچه ممانعت به عمل می آورند.

پارچه دی پی ای، با الیاف در هم تنیده ای که دارد، در برابر تابش نور خورشید مانعی به وجود می آورد و سایه مناسبی در زیر سازه کششی به وجود می آورد.

دسته های دیگر از پارچه ها نیز هستند که با توجه به نوع متفاوت سازه کششی و کاربرد های خاص آن ممکن است مورد استفاده قرار بگیرند. از این پارچه ها می‌ توان به پارچه های مجهز شده به قابلیت هایی مانند مقاومت ویژه در برابر آتش و دمای زیاد و هم چنین اشعه ماوراء اشاره نمود.

 

 

مراحل اجرای سازه کششی با استفاده از مصالح به کار رفته در آن

حالا که تا حدودی با مصالح به کار رفته در سازه های کششی آشنا شدید، در قدم بعدی باید بدانید که نحوه ی استفاده از این مصالح برای ساخت سازه های کششی به چه صورتی است.

  1. تشخیص و بررسی دقیق انواع سازه کششی مد نظر و کاربرد آن
  2. بررسی دقیق مکان مورد نظر برای برپایی و نصب سازه کششی از لحاظ آب و هوایی و...
  3. نقشه برداری اصولی و مهندسی از محل احداث سازه کششی
  4. مدل سازی سازه کششی و طراحی آن مطابق با میل کارفرما
  5. انتخاب شکل ظاهری و فرم آن و تهیه مصالح متناسب با کاربری آن سازه کششی
  6. صفحه گذاری برای اتصال ستون ها و پایه ها
  7. مونتاژ کردن قطعات چادر به هم در محل نصب
  8. نصب پوشش نهایی سازه کششی

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم شما را تا حدودی با مصالح به کار رفته در سازه کششی و همچنین نحوه و مراحل به کار بردن مصالح برای سازه کششی آشنا کنیم. دانستید که این مصالح در سازه کششی به سه بخش اصلی ستون‌ ها، سیم ها و یا کابل ها و هم چنین سقف و یا گنبد تقسیم بندی می شود. این بخش ها شامل انواع مختلفی می باشد که با توجه به نوع، اندازه و کاربرد سازه کششی مد نظر کارفرما، می توانیم بهترین نوع آن ها را تهیه کنیم.

 در صورتی که نیاز به مشاوره رایگان در این زمینه دارید، می‌توانید با متخصصان و مشاوران با تجربه دنیای چادر تماس حاصل نمایید.

زمینه های فعالیت

طراحی و دوخت روکش کالاهای صنعتی و آزمایشگاهی، پارچه برزنت، سازه های بادی و تفریحی ورزشی، سازه های پارچه ای و کششی، پوشش های سیلو، پوشش های استخر آب، تجهیزات مسافرتی، کاور لیفتراک، چادر ماشین و ترانزیتی و …

آدرس ما

کرج، جاده ملارد، ایستگاه منظریه، روبروی شهرداری منطقه ۱۰، پلاک ۱۰
[email protected]

تلفن: 02633119 - 02636609320
فکس: 02636639298
همراه: 09124049871
واتس اپ:  09924500600 
واتس اپ:  09024049871

ساعات کاری

ساعات کار دنیای چادر از شنبه تا پنج شنبه از ساعت 8 تا 18  می باشد

جمعه ها تعطیل است

Back To Top
© 2024 DonyayeChador. All Rights Reserved. Design by MehdiEdalat