از آن جایی که منابع انرژی بر روی زمین دارای محدودیت هستند، باید به فکر منابع انرژی دیگری همچون انرژی خورشیدی یا همان سیستم سولار بود. به دلیل نصب سازه های پارچه ای در سقف بنا ها و اماکن به منظور جلوگیری از تابش نور خورشید به فضای زیرین آن، این نوع سازه ها بیشتر در معرض تابش نور خورشید قرار دارند.
از این رو می توان صرفه جویی در انرژی با سیستم سولار در طراحی سازه چادری انجام داد. در این بخش در تلاش هستیم ببینیم چگونه می توان صرفه جویی در انرژی با سیستم سولار در طراحی سازه چادری انجام داد؟
پنلهای خورشیدی جایگزین مناسبی برای نماهای معمولی ساختمان ها هستند. پنلهای خورشیدی را میتوان جایگزین پوشش های بام روی سقف ساختمان کرد.
عنوان مثال میتوان سلول های خورشیدی را در پشت بام منازل و بر روی روف گاردن ها یا سقف پارچه ای باغچه های روی پشت بام نصب کرد تا علاوه بر جلوه زیبایی که به نمای ظاهری ساختمان می دهند، صرفه جویی در انرژی با سیستم سولار در طراحی سازه چادری نیز صورت بگیرد.
مثلاً استفاده از پنل های خورشیدی به عنوان پنجره در سقف پشت بام منزل شما علاوه بر زیبایی که به سقف منزل می بخشد، در صرفه جویی در انرژی با سیستم سولار در طراحی سازه چادری نیز نقش دارد.
سازه های مخروطی شکل مانند سازه های خیمه ای که البته کوتاه هم باشند، سازه های پیشنهادی مفید برای اجرای طرح صرفه جویی در انرژی با سیستم سولار در طراحی سازه چادری هستند.
این سازه ها به دلیل اینکه یک ستون پشتیبان و نگهدارنده در وسط دارند برای قرار دادن پنل های خورشیدی و صرفه جویی در انرژی با سیستم سولار در طراحی سازه چادری بسیار مناسب هستند.
🔥 برای بازدید از محصولات دیگر بر روی لینک های زیر کلیک کنید. 🔥
🔗پارچه کانتینری 🔗پارچه ترانزینی 🔗سازه کششی
چگونگی صرفه جویی در انرژی با سیستم سولار در طراحی سازه چادری
در ساختمان هایی که از انرژی خورشیدی جهت تامین برق استفاده میکنند، پنلهای خورشیدی روی سقف سازه قرار میگیرند و قسمتی از برق مورد نیاز ساختمان را تامین میکنند.
سیستمهای گرمایشی و سرمایشی ساختمان نیز با انرژی خورشیدی کار می کنند و این صرفه جویی در انرژی با سیستم سولار در طراحی سازه چادری موجب کاهش مصرف انرژی در ساختمان می شود.
البته لازم به توضیح است که در ساختمان هایی که معماری خورشیدی در آن ها به کار رفته است از یک سیستم کمکی در کنار پنل های خورشیدی استفاده میشود تا در مواقعی که همه انرژی مورد نیاز ساختمان از طریق انرژی خورشیدی تامین نمی شود، از سیستم جایگزین استفاده کرد.
طبق آماری که از یک پنل خورشیدی نصب شده بر روی سازه پارچه ای خیمه ای در خارج از کشور به دست آمده است، از هر سانتی متر مربع سازه پارچه ای چیزی در حدود 36 میلی آمپر برق خورشیدی دریافت کرده اند. یعنی از هر متر مربع سازه پارچه ای توان برقی در حدود 0.3 آمپر برق خورشیدی دریافت کرده اند.
شاید برای شما نیز جای سوال باشد که آیا سازه های چادری با آن وزن سبک پارچه ای سقف خود می توانند وزن پنل های خورشیدی را تحمل کنند؟ در جواب باید بگوییم که وزن متوسط و سرشکن شده یک پنل خورشیدی در حدود 12 کیلوگرم بر مترمربع می باشد. به عبارتی دیگر یک پنل خورشیدی 250 واتی، در حدود 18 کیلوگرم وزن دارد.
برای یک مجموعه پنل یک کیلو واتی که در واقع با قرار دادن چهار پنل 250 واتی در کنار یکدیگر می تواند ایجاد شود، احتیاج به یک سازه سبک و مقاوم مانند سازه های پارچه ای می باشد که بتواند در شرایط آب و هوایی مختلف، در گرما و سرما عملکرد مقاومی داشته باشند.
با توجه به وزن کم پنل ها و قرار گیری آن ها در اماکن فضای باز، سازه های چادری بهترین گزینه برای قرار دادن پنل های خورشیدی می باشند. بدین ترتیب صرفه جویی در انرژی با سیستم سولار در طراحی سازه چادری انجام می شود.
مطالب پیشنهادی:
سازه چادری مناسب استادیوم فوتبال
سازه چادری و انتخاب آن برای محیط
مزایای صرفه جویی در انرژی با سیستم سولار در طراحی سازه چادری
نکته قابل توجه در صرفه جویی در انرژی با سیستم سولار در طراحی سازه چادری این است که سازه چادری مد نظر که قرار است روی آن پنل های خورشیدی نصب شود، لزوماً باید ثابت باشد و حتی المقدور سرتا سر سال جابجا نشود.
نکته دوم این است که تا جای امکان بهتر است سطح سقف سازه چادری گسترده و وسیع باشد تا تعداد پنل خورشیدی که بر روی آن قرار می گیرد بیشتر باشد تا انرژی خورشیدی حاصل از آن و ولتاژ برق به دست آمده رقم قابل توجهی از کار در بیاید.
بنا بر این مثلاً از این سیستم در سازه های چادری مانند سایبان چتری کافه ها یا باغ ها که دائماً باز و بسته می شوند یا جابجا می شوند، نمی توان استفاده کرد.
در عوض در برخی از انواع سازه های چادری مانند سایبان خودروها یا سایبان جلوی تراس های منازل که کاملاً ثابت هستند و همیشه در حالت باز هستند، به خوبی می توان استفاده کرد.
مکانیزم عمل سیستم سولار یا پنل خورشیدی به این شکل است که انرژی را از خورشید دریافت کرده و آن را به نیروی الکتریسیته یا همان برق تبدیل می کند و سپس می توان در مکان های تجاری و مسکونی از آن برق جهت ایجاد روشنایی یا گرم کردن آب شوفاژ ها و یا تامین آب گرم استحمام استفاده کرد.
انواع پنل های خورشیدی دارای سلول های مربع شکل و نازک هستند. به خاطر همین سبکی وزن سلول های خورشیدی می توان از آن ها در سازه های پارچه ای استفاده کرد.
به این ترتیب هنگامی که نور خورشید به پنل خورشیدی برخورد می کند، پنل ها این انرژی را به جریان برق تبدیل می کنند و به اینورتر هدایت می شود.
اینورتر برق غیر مستقیم را به برق مستقیم تبدیل می کند و سپس این برق به شبکه تزریق می گردد. کنتوری که بعد از اینورتر قرار دارد مقدار برق ساخته شده را محاسبه می کند و می توان از این برق در مصارف برق خانگی و تامین آب گرم منزل برای شوفاژ ها و استحمام استفاده کرد.
دنیای چادر تولید کننده انواع سازه چادری، سازه غشایی و ... در ایران می باشد. برای خرید بهترین سازه چادری برای استادیوم فوتبال کافیست تا با کارشناسان ما در این زمینه در ارتباط باشید.