تفاوت ساختار سازه چادری با سازه کششی
تفاوت ساختار سازه چادری با سازه کششی در موارد متعددی بوده و برخلاف تصور عموم افراد، این دو سازه کاملا با هم فرق دارند.
جنس پارچه استفاده شده برای روکش، نحوه نصب پارچه، جنس و ساختار و شکل کلی سازه و مراحل ساخت و نصب در این دو سازه کاملا با هم تفاوت دارند. دنیای چادر؛ تولیدکننده سازه کششی در ادامه تفاوت های آن را با سازه های چادری بررسی خواهد نمود.
تفاوت سازه چادری با سازه کششی از نظر روکش
یکی از اصلی ترین تفاوت هایی که میان این دو سازه وجود دارد، جنس پارچه استفاده شده در آنها می باشد. در سازه های چادری از پارچه های مقاوم و ضد آب برزنت استفاده میشود.
این پارچه ها روی ستون های در نظر گرفته شده برای سازه قرار گرفته و محکم میشوند. در سازه کششی پارچه هایی که به عنوان روکش مورد استفاده قرار میگیرند باید از نظر تنش افقی در سطح خوبی قرار گیرند.
ساختار سازه های کششی به گونه ایست که گوشه های پارچه روکش در جهت بالا یا پایین قرار گرفته و با فشار زیاد کشیده میشوند. به همین دلیل کش و قوس و منحنی زیادی روی سطح این سازه ها ایجاد میشود.
لذا میزان تنش افقی در زمان انتخاب پارچه و نحوه قرار گیری روی سازه کششی با دقت بررسی میشود تا نتیجه مطلوبی دریافت شود. در سازه چادری تنش افقی در انتخاب روکش کاربرد زیادی نداشته و کش و قوس به اندازه سازه های کششی روی آنها ایجاد نمیشود.
تفاوت سازه چادری با سازه کششی از نظر جنس بدنه
با توجه به روند تولید و زمان بر بودن طراحی و ساخت و نصب سازه کششی، از آنها بیشتر برای کاربردهای دائم و طولانی مدت استفاده میشود. به همین دلیل ممکن است برای مدت طولانی در شرایط آب و هوایی با سرعت وزش زیاد باد و طوفان قرار گیرند.
علاوه براین، فشار وارده به بدنه این سازه ها ممکن است زیاد باشد. در مقابل، سازه چادری بیشتر استفاده موقت دارند و سازه آنها از نظر استحکام و مقاومت در سطح پایین تری نسبت به سازه کششی قرار دارد.
بدنه سازه کششی از فولاد و آلومینیوم ضد زنگ تهیه شده و ضخامت ستون ها به گونه ای تعیین می شود که تحمل فشار زیاد را داشته باشند. پروفیل های آلومینیومی آکسترود شده در سازه های کششی کاربرد زیادی دارند، اما در سازه های چادری کمتر استفاده میشوند.
پیشنهاد برای مطالعه:
صفر تا صد خرید سازه های کششی پارچه ای
پیچیدگی ساختار سازه کششی نسبت به سازه چادری
از دیگر تفاوت های سازه کششی و چادری می توان به ساختار آنها اشاره نمود. به دلیل استفاده از قوس و منحنی و ستون و قطعات متعدد در سازه های کششی، نحوه اتصال آنها به هم دارای پیچیدگی زیادی می باشد.
در این سازه ها از بست های بسیار مقاوم استفاده میشود اما در سازه های چادری اتصال قطعات آسان تر بوده و بیشتر به صورت لولایی اجرا خواهند شد.
همچنین لازم به ذکر است که سازه های کششی باید مقاومت زیادی در شرایط بارش باران و برف و سنگین شدن وزن روکش داشته باشند. به همین دلیل از ستون های منحنی در بخش های مختلف با توجه به مدل سازه استفاده میشود.
تفاوت در نوع سازه کششی با چادری
برخلاف سازه چادری، در نوع کششی تنوع مدل زیاد می باشد و متناسب با شرایط محیط می توان گزینه های مختلفی را انتخاب کرد. از نمونه های پرکاربرد در میان سازه های کششی می توان به نوع زین اسبی، خیمه ای و آرک اشاره کرد.
در سازه های زین اسبی گوشه های روبرو در جهت بالا و دو گوشه دیگر در جهت پایین کشیده میشوند. به همین دلیل ساختار آنها کاملا شبیه به زین اسب است. در نوع خیمه ای بخش مرکزی رو به بالا بوده و گوشه ها به پایین کشیده میشوند.
سازه کششی آرک دو گوشه کنار هم رو به بالا یا پایین قرار میگیرند. شکل سازه های چادری شبیه به چادر عشایر بوده و از این نظر با نوع کششی متفاوت هستند.
تفاوت در روند اجرا سازه کششی و چادری
علاوه بر تفاوت هایی که در جنس پارچه روکش و بدنه و اتصال قطعات مختلف به هم وجود دارد، نحوه اجرای این دو سازه نیز متفاوت است. روند اجرای سازه های کششی به صورت خلاصه به صورت زیر می باشد:
- بررسی شرایط آب و هوایی و نقشه برداری از محیط
- طراحی سازه بر اساس میزان زمین اختصاص داده شده برای نصب، شرایط آب و هوایی و کاربرد مورد نظر
- ساخت قطعات مختلف از قبیل قوس و منحنی، ستون ها و غیره به صورت پیش ساخته
- آماده سازی روکش و انتخاب جنس مناسب با توجه به شرایط آب و هوایی، میزان وزش باد و بارش باران و برف و حداقل و حداکثر دما در طول سال
- آماده سازی زیر ساخت در محل نصب سازه
- انتقال قطعات پیش ساخته و اتصال آنها و مقاوم سازی بدنه سازه
- نصب روکش و اتصال محکم آنها با سیم بکسل و کابل های سیمی بسیار مقاوم
- تست سازه از نظر میزان مقاومت در برابر فشار و ضربه و وزش باد و غیره
سازه های چادری روند تولید و ساخت و نصب آسان تری داشته و روکش بدون نیاز به کش و قوس و منحنی روی سازه قرار میگیرد.
تفاوت قیمت سازه چادری با سازه کششی
با توجه به اینکه روند طراحی سازه های کششی زمان بر بوده و نیاز به تجربه و مهارت بالایی دارد، به همین دلیل قیمت های آنها نیز با هم فرق دارند. علاوه براین، جنس پارچه های استفاده شده برای روکش سازه کششی و چادری با هم تفاوت دارند و باعث میشود تا نوع کششی گران تر باشند.
طراحی و ساخت سازه کششی
سازه های کششی از پیچیده ترین سازه ها در معماری بوده و تخصص و مهارت و رعایت استانداردها در آنها اهمیت زیادی دارد. دنیای چادر با سال ها تجربه در زمینه طراحی و ساخت این سازه ها، انواع سازه کششی زین اسبی، خیمه ای و آرک با روکش های ضد آب و نسوز و مقاوم را به صورت سفارشی تولید می کند.
این سازه ها از بهترین متریال برای بدنه و روکش تولید شده و استانداردهای روز دنیا در آنها لحاظ شده اند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فروش دنیای چادر تماس بگیرید.