با پیشرفت های به وجود آمده در حوزه ساخت و ساز، مهندسان و طراحان ساختمان به منظور بالا بردن مقاومت و کیفیت سازه ها، از مصالح و ابزارهای پیشرفته و فوق سبک بهره می گیرند که از جمله آنها می توان به پارچه های مقاوم، پروفیل های سبک با انعطاف بالا، اتصالات قابل باز و بسته شدن و ... اشاره کرد. اگر بخواهیم قیمت سازه چادری را با دیگر سازها مقایسه کنیم، به خوبی متوجه پایین بودن قیمت سازه چادری خواهیم شد.
از نظر دسته بندی می توان سازه چادری را جزو سازه های کششی قرار داد؛ زیرا اجزای اصلی و تشکیل دهنده سازه چادری به طور عمده از کابل های کششی و پارچه های مخصوص است. این نوع سازه از شفافیت و انعطاف بسیار زیادی برخوردار است، و به دلیل این مزیت سازندگان و طراحان قادر به خلق فرمهای زیبا و بدیع هستند.
از مهمترین کاربرد های سازه کششی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ساخت سایبان در فضاهای عمومی و شهری
ساخت سایبان ایستگاه اتوبوس، مترو و ایستگاه قطار
ساخت سایبان برای فرودگاه
ساخت سازه های تجاری
ساخت سازه های اداری
ساخت سازه های ورزشی
ساخت سازه های مسکونی
و ...
در عصر حاضر دیگر از مصالح سخت و سنگین خبری نیست و مواد مهندسی شده جایگزین خوبی برای مصالح سنتی شده اند. چنین سازه هایی از مزیت های بیشماری بهره می برند که مهمترین آن، سرعت بالای ساخت آنها است، که در کمترین زمان کارفرما قادر است پروژه های عظیم را بهره برداری کند.
به دلیل سبک بودن و استفاده کمتر از مصالح سنگین، قیمت سازه چادری نسبت به سازه های سنتی ارزان تر بوده و از قابلیت های بسیار زیادی نیز برخوردار است. در حال حاضر این نوع سیستم ساخت و ساز به روشی متداول در بین سازندگان ساختمان تبدیل شده است.
برآورد قیمت سازه چادری؟
مصالح به کار برده شده برای ساخت این نوع سازه، بیشترین تاثیر را بر روی قیمت سازه چادری می گذارد، معمولا برای ساخت چنین سازه هایی از مواد کامپوزیت و الیاف های پلیمری استفاده می شود که نسبت به مصالحی مانند آجر، بتن و فولاد بسیار ارزان تر ونیز سبک تر هستند.
استفاده از مواد مهندسی شده و نیز مدرن امکانات زیادی را پیش روی طراحان قرار داده است تا آنها بتوانند به راحتی فضاهای وسیع را پوشش دهند، قیمت سازه چادری باعث شده تا طراحان از این سازه برای پوشش سایبان استادیوم های ورزشی و سایبان های بزرگ فرودگاه استفاده کنند.
برای برآورد قیمت سازه چادری بهتر است به مراکز فنی مهندسی، مراکز تولیدی و کارخانجات تولید کننده مراجعه کنید تا نیروهای متخصص و مجرب در این زمینه سازه مورد نیاز شما را از نظر مساحت، نوع مصالح و نیز زمان بندی ساخت مورد ارزیابی قرار دهند تا بتوانند قیمت سازه را برآورد کرده و در اختیار شما قرار دهند.
انواع سازه چادری در کشور؟
سازه چادری با عناوین دیگری همچون، سازه پارچه ای و سازه غشایی شناخته می شود، این گونه از سازه ها در انواع مختلفی طراحی و ساخته می شوند که از نظر شکل ظاهری می توان آن را به سه دسته زیر تقسیم کرد:
سازه چادری مخروطی
سازه چادری زین اسبی
سازه های چادری کششی
۱- سازه چادری مخروطی: این نوع فرم اغلب برای آلاچیق ها مورد استفاده قرار می گیرد، از مهمترین مزیت این نوع سازه می توان به عدم نفوذ آب باران، مقابله با نور آفتاب، مقابله باد باد اشاره نمود. قیمت سازه چادری از نوع مخروطی به مراتب کمتر از سایر سازه های موجود است.
۲- سازه چادری زین اسبی: از این نوع سازه بیشتر در محیط های باز برای ایجاد سایه استفاده می کنند، علاوه بر آن برای ایجاد یک المان به یاد ماندنی در محیط های داخلی نیز به کار برده می شود. شکل ظاهری آن شبیه به خیمه های عشایر می باشد. و از مشخصه های اصلی آن می توان به چند ستون مرکزی اشاره کرد.
۳- سازه های چادری کششی: این نوع سازه در اشکال مختلفی تولید می شود، و از مشخصه های بارز آن می توان به سبکی وزن و نیز پوشش دهانه های بزرگ اشاره کرد. این نوع سازه ها قابلیت پرتابل بودن را نیز دارند و کاربر می تواند به راحتی آن را در هر مکانی نصب و یا جابجا کند.