سازه پارچه ای به عنوان پوشش پیاده روها

سازه پارچه ای به عنوان پوشش پیاده روها

یکی دیگر از کاربردهای بسیار رایج و امروزی سازه پارچه ای یا غشایی همین کاربری سازه‌ پارچه‌ای به عنوان پوشش پیاده‌روها است. پوشش پیاده روها می تواند سایه بان های شهری باشد، می تواند سقف ایستگاه های اتوبوس درون شهری یا ایستگاه های تاکسی های شهری یا ورودی سالن های غرفه های نمایشگاهی باشد.

این سازه پارچه ای سبک و انعطاف پذیر بوده و با کمک آن ها می توان پوشش های زیبا و بدیع سازه ای معماری ایجاد کرد. قابلیت استفاده در تمامی شرایط آب و هوایی را دارند و مقاومت بالا در برابر آتش سوزی دارند چون پارچه ان ها مطابق استاندارد اروپا آزمایش می شود. همچنین به دلیل خاصیت از پیش تنیدگی و کشسانی استحکام بالایی در برابر بارهای ناشی از باد، برف و زلزله دارد.

قابلیت چاپ بر روی پارچه این سازه ها و عدم تغییر رنگ در طول زمان در اثر تابش نور خورشید امکان تبلیغات کالا یا محصولات تجاری را بر روی آن فراهم آورده است.  در ضمن با تنوع رنگ و قابلیت نورپردازی و جذب پایین آلودگی های محیطی که دارند عناصر بسیار مناسبی جهت کاربری درون شهری دارند.

علاوه بر این به علت طراحی ویژه ای که دارند امکان هدایت آب باران را دارند و به همین دلیل در سازه های درون شهری می توانند به عنوان یک چتر بزرگ در هنگام باران برای عابرین پیاده یا افراد منتظر در ایستگاه اتوبوس یا تاکسی عمل کنند.

 سرعت بالای ساخت و نصب سازه پارچه ای به عنوان پوشش پیاده روها به دلیل ساخت کارخانه ای آن ها و امکان برچیدن و نصب مجدد سازه در محل دیگر باعث می شود که به عنوان یک سازه متحرک در شهر داری ها کاربرد فراوانی داشته باشند. ضمن اینکه عمر مفید آن ها بالا بوده و بیش از 25 سال قدمت کارکرد دارند.

 

 

قابلیت های شاخص سازه‌ پارچه‌ای به عنوان پوشش پیاده‌روها

 مقاومت در برابر باد و باران و برف -1 

با توجه به فرم خاص سازه‌های پارچه‌ای به عنوان پوشش پیاده‌روها عناصر زیست محیطی مانند باد و باران و برف در طراحی سازه پارچه ای نقش ویژه ای دارد. مهندسین سازه با استفاده از نرم افزارهای تحلیلی پیشرفته و با در نظر گرفتن  شرایط اقلیمی و بومی پروژه، حالات مختلف بار باد و برف و باران را به سازه اعمال کرده و حداکثر تغییر مکان و تنش های وارده را ارزیابی می کنند. طراحی کابل های کششی و کلیه اتصالات و انتخاب نوع پارچه متناسب با این تست ها انجام می گیرد.

2- مقاومت در برابر اثرات تابش نور خورشید و آلودگی

پارچه های مورد استفاده در سازه‌های پارچه‌ای به عنوان پوشش پیاده‌روها ، پوشش های تثبیت کننده ای دارند که از کاهش کیفیت پارچه و تغییر رنگ آن در طول عمر مفید سازه جلوگیری به عمل می آورد. همچنین کاربری سازه‌ پارچه‌ای به عنوان پوشش پیاده‌روها در روزهای گرم تابستان به خوبی می توانند همانند یک سایبان خنک درون شهری عمل کرده و در روزهای بارانی پاییز مانند یک چتر بزرگ و قوی محافظ عابرین پیاده از ریسک خیس شدن زیر باران باشد.

 

 

3- مقاومت در برابر آتش

پارچه های این سازه های پارچه ای دیر می سوزند و سرعت احتراق و پیشروی آتش در آن ها بسیار پایین می باشد . زیرا پارچه های مورد استفاده در این سازه ها از نظر آئین نامه استاندارد DIN4102 آلمان بر اساس متریال در رده B1یا مواد به سختی مشتعل شونده و یا رده A2 که همان مواد غیر قابل اشتعال است،  قرار می گیرند. دمای ذوب آن ها بالا است و تا 300 درجه سانتیگراد را تحمل می کنند. به علاوه در هنگام احتراق حالت مومی نمی شوند و چکه نمی کنند که همین امر ایمنی آن ها را در  هنگام آتش سوزی بالا می برد.

4- وزن سبک سازه های پارچه ای

وزن واحد سطح این سازه های پارچه ای بین 5 تا kg 25 در هر متر پارچه می باشد که در مقایسه با سایر پوشش ها دارای وزن بسیار کمی هستند. همچنین این سازه چادری ها با توجه به فرم ارگانیک و قابل انعطاف خود، زیبایی منحصر به فردی را در محیط های طبیعی ایجاد می کند.

از مزایای دیگر این سازه های پارچه ای، می توان به تنوع رنگ و فرم سه بعدی که ایجاد می کنند، اشاره کرد که ویژگی بسیار مطرحی در طراحی المان های شهری و زیبا سازی فضای معماری درون شهری محسوب می شود.

 

 

متریال سازه‌های پارچه‌ای به عنوان پوشش پیاده‌روها چیست؟

می توان گفت که هر نوع پارچه به خصوص، سازه ای با ویژگی های متفاوت کششی و مقاومتی ایجاد می کند. بنابراین تست پارچه یک بخش مهم و وابسته به روند طراحی سازه های پارچه ای است.

پارچه های سازه ای، پلی استر پوششی پی وی سی،  فویل های ETFE و همچنین فایبر گلاس پوششی PTFE  می باشند. این نوع پارچه ها دارای یک پوشش بافت مانند برای محافظت از پارهای پارچه هستند که سبب مقامت طولانی در برابر اشعه یووی و آب و هوا می شود و سطوح را در برابر ذرات گرد و غبار محافظت می‌ کند.

مقاومت پارچه برزنت بر اساس نوع 1 تا 8 با توجه به شرایط مختلف طراحی می شوند. نوع 1 پارچه های سازه ای هم برای کاربری های دائم کوچک و هم در سازه های بزرگ غیر دائم که به دفعات بر پا و جمع می شوند، کاربرد دارد.

نوع 2،3 و 4 که در اکثریت طرح های بزرگ که کاربری دائم دارند مورد استفاده قرار می گیرد. اگر چه به دلیل وسعت بیشتر پارچه سنگین تر می باشند. پارچه های مورد استفاده در این سیستم سازه ای رفتار غیر خطی فراوانی دارد، به این مفهوم که میزان افزایش تنش های پارچه و افزایش تغییر شکل پارچه همیشه متناسب با افزایش بارهای ارگانیک تغییر نمی کند.

از این رو برای فهم این مورد که سیستم سازه های پارچه ای چگونه عمل می کند، دانستن ویژگی های غیر خطی پارچه اصلی مورد استفاده در این سازه های پارچه ای ضرورت دارد. دانستن ویژگی دو محوری بودن فرم ها در این سازه ها جهت طراحی مناسب آن بسیار اهمیت دارد.

 

زمینه های فعالیت

طراحی و دوخت روکش کالاهای صنعتی و آزمایشگاهی، پارچه برزنت، سازه های بادی و تفریحی ورزشی، سازه های پارچه ای و کششی، پوشش های سیلو، پوشش های استخر آب، تجهیزات مسافرتی، کاور لیفتراک، چادر ماشین و ترانزیتی و …

آدرس ما

کرج، جاده ملارد، ایستگاه منظریه، روبروی شهرداری منطقه ۱۰، پلاک ۱۰
[email protected]

تلفن: 02633119 - 02636609320
فکس: 02636639298
همراه: 09124049871
واتس اپ:  09924500600 
واتس اپ:  09024049871

ساعات کاری

ساعات کار دنیای چادر از شنبه تا پنج شنبه از ساعت 8 تا 18  می باشد

جمعه ها تعطیل است

Back To Top
© 2024 DonyayeChador. All Rights Reserved. Design by MehdiEdalat