نورپردازی سازه چادری باعث ایجاد احساسات می شود. سرچشمه نور ، نور طبیعی است که به نور روز نیز معروف است. همیشه باید فضایی برای نور طبیعی در چنین سازه های وجود داشته باشد. حتی وقتی افراد نور مصنوعی را طراحی می کنند ، می خواهند آن را مانند نور طبیعی جلوه دهد.
نورپردازی سازه چادری رفتار و عواطف افراد را کنترل می کند. این گزینه می تواند مردم را به راحتی خوشحال تر کند. هنگامی که افراد نور را برای دکوراسیون داخلی سازه چادری و یا فضای بیرون آن طراحی می کنند، باید به نوع رنگ و میزان شدت تابش و بازتاب آن توجه کنند، تا نورپردازی بسیار کاربردی به نظر برسد. سعی کنید برای نورپردازی چنین سازه هایی از نور طبیعی استفاده کنید برای اینکه نور مصنوعی باعث می شوند افراد احساس ناراحتی کنند. اما اگر این نور طبیعی بود، مردم احساس راحتی می کردند.
معمولا برای نورپردازی پارچه سازه چادری در معماری از شش منبع نوری استفاده می شود تا فضای مورد نظر جذاب تر، زیباتر و نیز با شکوه تر دیده شود، این منبع ها عبارت هستند از:
1. نورپردازی عمومی
2. نورپردازی تاکیدی
3. نورپردازی وظیفهای
4. نورپردازی ریلی
5. فراتابهای دیواری
6. فروتاب
نورپردازی سازه چادری به دو شکل، نورپردازی معمولی سازه چادری و نورپردازی مدرن سازه چادری انجام می شود که هر کدام از آنها ویژگی هایی دارند. حال به صورت مختصر به هر کدام از آنها اشاره خواهیم کرد:
۱- نورپردازی معمولی سازه چادری: این نوع نورپردازی متداولترین نوع نورپردازی است. نورپردازی آن شبیه به پتو است که کل فضای داخلی و بیرونی سازه را پوشش میدهد تا کاربر بتواند فعالیتهای مورد نظر خود را انجام دهد. با اینکه نورپردازی معمولی شما را قادر میسازد تا در یک فضا حرکت کنید یا کارهای روزمره خودتان را انجام دهید، اما نمی توان از این نور برای تأکید بر فضاهای خاص و یا کارهای ظریف روی اشیا استفاده کرد.
اگر نورپردازی سازه چادری به روش معمولی به درستی اجرا شود، قادر است محیطی خارقالعاده برای مخاطب خود خلق کند. بعضی از افراد از نور معمولی با عنوان، نور حسی نام می برند برای این که این نورپردازی قادر است انحناهای نرم صورت شما پوشش دهد و باعث گشاد شدن مردمک چشم شما نیز می شود. این نوع نورپردازی نسبت به نور پردازی مدرن ارزان تر و پر کاربرد تر است.
۲- نورپردازی مدرن سازه چادری: این نوع نورپردازی سازه چادری، فوق العاده زیبا و نیز جذاب است، هدف آن بیشتر متمرکز شدن چشم به یک نقطهی کانونی است. از این نورپردازی برای اضافه کردن جاذبه و استایل به سازه چادری استفاده می کنند.
نورپردازی مدرن به شما کمک میکند تا سازه چادری را به شکل یک اثر هنری به نمایش بگذارید. هزینه اجرای نورپردازی سازه چادری به روش مدرن گران تر بوده ولی در عوض مزیت های خیلی زیادی نسبت به نورپردازی معمولی دارد.
طراحی نورپردازی سازه چادری چگونه است؟
نورپردازی سازه چادری نیاز به مهارت و نیز تخصص لازم دارد، معمولا برای طراحی نورپردازی از شرکت های متخصص در این زمینه کمک می گیرند. معمولا برای نورپردازی چنین فضاهایی از ابزار زیر بهره می برند:
چراغ نورافکن
چراغ زمینی یا چراغ دفنی
چراغ های وال واشر
چراغ جت لایت
و ...
این کار در طی مدت زمان کوتاهی انجام می شود و باعث جذاب تر و زیبا تر شدن سازه چادری شما می شود. اکثر نورپردازی ها از نوع مدرن، باعث می شوند محیط و جوی بسیار پیچیده ایجاد شود که احساس معناداری به مخاطب القاء شود.
مناسب ترین سیستم نورپردازی سازه چادری؟
مناسب ترین سیستم برای نورپردازی سازه چادری استفاده از سیستم های نورپردازی مدرن است، این نوع نورپردازی در اکثر سازه های چادری مورد استفاده قرار میگیرد. آنها بهترین گزینه برای تاکید روی اشیا یا فضاهایی خاصی از سازه هستند. می توان زاویه تابش نور را به صورت دستی و یا اتوماتیک در آنها تغییر داد، چراغهای در نظر گرفته شده برای این روش از نورپردازی معمولاً قابل چرخش بوده و انعطافپذیر بالایی دارند.
هدف از نورپردازی سازه چادری را میتوان موارد زیر دانست:
افزایش زیبایی و جذابیت بنا
کنترل نورپردازی در طول شب
افزایش میزان بازدهی افراد به واسطه ارتقای راحتی بصری
کنترل بهتر نور در محیط و فضای دلخواه و بهرهبرداری از نورهای معمولی و مدرن
کاهش سطح استرس
صرفهجویی در انرژی