کاربردهای سازه کششی
در بسیاری از فضاهای باز، استفاده از سازه های کششی در مقایسه با موارد مشابه اولویت دارد. از جمله ویژگی هایی که انتخاب این سازه را در بالای لیست قرار میدهد ، میتوان به سبکی و نمای مناسب آن برای استفاده در فضای باز اشاره کرد. هزینه نصب چنین سازه هایی نسبت به سایر سازهها کمتر است.
نصب سازه کششی امکان ایجاد سایه در هوای آزاد را میدهد و پیشرفت تکنولوژی نیز بر این ساختارها تأثیر گذاشته است. به این دلیل که میتوان از مواد با دوام و با کیفیت برای اجرای این سازهها استفاده کرد. مصالح مورد استفاده برای این منظور باید به گونه ای باشد که بتواند در برابر آتش مقاومت کند. ما در این مقاله به بررسی شش کاربرد سازه کششی برای فضای باز پرداخته و برای شما ارائه می دهیم.
از دیگر ویژگی های سازه کششی میتوان به عبور نور از دیواره های سازه و در نتیجه روشن بودن فضای داخلی آن اشاره کرد. سایر ویژگی های این نوع سازهها به شرح ذیل است؛
ویژگیهای سازه های کششی
- آن ها ریشه در سنت باستانی چادرسازی دارند.
- مواد اولیه آن ارزان و نصب آن آسان است.
- درصد احتراق پایین
- دارای بالاترین خواص فیزیکی است
- دارای خواص ضد قارچی یا ضد کپک است.
- قابلیت جوشکاری با فناوری هوای گرم و فرکانس بالا
- مقاومت بسیار بالا در برابر اشعه های مضر خورشید UV))
- استفاده از رنگدانههای با کیفیت (ثبات و دوام رنگ بالا)
- بدون فرسایش در شرایط مختلف آب و هوایی و عمر بسیار طولانی
- دارای لاک اکریلیک و روکش PVC در هر دو طرف
در این سازه های کششی مواد منعطف و سبک دارای ترکیبی از تنش و فشار کششی هستند. آزادی فرم این نوع سازه ها بستگی به شرایط قرارگیری و نوع طراحی آن دارد. معماری کشش برای سیستمهای آمفی تئاتر ، سیستم سقف و سازه های چادری استفاده می شود، بنابراین بافت زیبا و منحصر به فردی ایجاد می کند.
شش کاربرد سازه کششی برای فضای باز
- گردشگری
هتل و صنعت تفریحی اولین مکانی میباشد که از این سازه های کششی استفاده می کند. سازه های کششی به عنوان ورودی ها در امکانات جدید یا موجود ایده آل هستند. هم چنین میتواند نمایی از منطقه استخر یا منطقه تفریحی را تغییر دهد.
- حمل و نقل
ساختار سازه کششی با قالب سقف پارچه ای در پروژه های حمل و نقل کاملاً متداول است. پیادهروی های مسدود شده، نمایندگی های خودرو، پایانه های اتوبوس، مناطق خروج و ورود و اتوبوس و هواپیما تنها چند نمونه از مکان هایی است که میتوان در آنها از این سازه ها استفاده کرد.
- رستوران
از دیگر کاربرد سازه کششی برای فضای باز می توان به رستوران ها اشاره کرد. رستوران ها همیشه به دنبال راههایی برای گسترش فضا هستند و غذاخوری در فضای باز می تواند نقش اصلی را ایفا کند. از سازه کششی تهران میتوان برای گسترش فضای ناهار خوری استفاده کرد و تجربه ناهار خوری بی نظیری را ارائه داد و برای محافظت از مردم در برابر عناصر استفاده می شود.
- کاربرد صنعتی
یکی دیگر از کاربرد سازه کششی، استفاده از آن ها در صنعت می باشد. از این سازهها می توان در صنعت ساخت و ساز برای محلی به عنوان استراحت کارکنان استفاده کرد.
- مسکونی
از سازه های کششی ساده گرفته تا نمونه های معماری سفارشی و سازه های بزرگ ، سازه های کششی را میتوان بهترین انتخاب برای مصارف دائمی خانه که در زمان سریع انجام می شوند ، انتخاب کرد. بسته به موقعیت، نیازها و دسترسی شما از این سازه ها می توان در مراکز مسکونی استفاده کرد.
- سیرک ها
یکی دیگر از کاربرد سازه کششی برای فضای باز، استفادهی این نوع سازه ها در تئاترها، سیرک ها و چادرهای ارتش است. پیشرفت در فناوری های امروزی باعث افزایش دوام و طول عمر مواد ، افزایش مقاومت در برابر آتش، جلوگیری از گسترش آتش و دود شده است. این سازه چادری ها از انرژی کم تری برای تنظیم محیط استفاده می کنند. به عنوان مثال در مناطق گرمسیری استفاده از این سازه ها می تواند نور خورشید زیادی را منعکس کرده و دمای محل را با انرژی کم تری تنظیم کند و در مناطق سردسیر با استفاده از لایه های عایق حرارتی که انعطاف پذیر و مات هستند ، با انرژی کمتر دمای مطبوع به دست آید.
از دیگر کاربرد سازه کششی برای فضای باز میتوان به موارد ذیل اشاره کرد؛
- سالن های بدنسازی
- سالن های فرودگاهی
- اتاق های ملاقات
- سالن های نگهداری تجهیزات و کالا
چگونه میتوان سازه کششی را طراحی کرد و آن را ساخت ؟
هدف از طراحی و ساخت سازه کششی ایجاد مکان و فضای مناسب برای محافظت در برابر باد ، باران ، برف و از همه مهمتر اشعه های مضر تابیده شده از خورشید است. معمولاً طراحی و ساخت سازه های کششی یکسان است و تفاوت ها بیشتر در نوع فرم ، شکل ، رنگ و اندازه سازه است.
برای ساختن سازه یا سایبان کششی آفتابگیر ، در ابتدا باید به مرکزی که کار ساخت سازه های کششی را انجام می دهند مراجعه نمایید و در آنجا مدل و فرم سازه را انتخاب کنید تا آن ها بتوانند سازه ی کششی مورد نظر شما را بسازند.
پس از این مرحله آنها شروع به تولید قطعات سازه ای در کارگاه یا کارخانه می کنند. در این زمان صفحه بندی برای نصب و مونتاژ سازه کششی پس از انتقال سازه اصلی به محل پروژه آغاز میشود و در مرحله نهایی پوشش اصلی سازه نصب می شود. توجه داشته باشید که کلیه مراحل طراحی و ساخت باید توسط افراد ماهر و مجرب انجام شود.
سخن آخر
در این مقاله ما تلاش کردیم تا شما را با کاربرد سازه کششی برای فضای باز آشنا کنیم تا بدانید از این سازه های کششی در چه مکان هایی می توانید استفاده کنید. اگر قصد خرید این سازه های کششی را دارید درنگ نکنید و همین حالا با ما تماس بگیرید. مجموعه ی دنیای چادر با چندین سال تجربه انواع سازه های کششی و دیگر سازهها با مناسبترین قیمت و بهترین کیفیت به مشتریانش ارائه می دهد و بزرگ ترین هدف مجموعه ی ما کسب رضایت مشتری است.